« Hän on oikeassa | Main | Breaking news »

joulukuu 12, 2004

Siellä ne vaan kiviä kumartelee!

Aina silloin tällöin iltapäivälehtien kauhistuttelu ja siihen ahnaasti mukaan lähtevät tampiot pännivät enemmän kuin kohtuullista olisi. Tämän viikonlopun lärpykät osuivat siihen koloon.

Ja aihe on tietenkin se, että ministeri Karpela on päättänyt mennä käymään Intiassa. Ja menee sinne jonkin hindumessiaanittaren tykö. Viude!

Jonkinlaisena ongelmana on ilmeisesti ainakin se, että Karpela on kirkkoministeri. Kirkkoministeri. Tiesittekö tämän? En minäkään ennen tätä viikonloppua. Mutta siis mikä vtun kirkkoministeri? Eikös valtio ja kirkko ole erillään? Onhan ne. Kirkkoministeri tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että kirkollisasiat (koska kirkot mm. hoitavat osaltaan väestökirjanpitoa) kuuluvat opetusministeriön ja -ministerin toimialaan, koska ne nyt on ilmeisesti täytynyt jonnekin kaataa. Se ei siis tarkoita sitä, että ko. ministerin pitäisi olla erityisen kirkollinen.

Ja yritetään vielä muistella, että meillä on uskonnonvapaus, joka tarkoittaa sitä, että kuka vaan voi mennä Keralaan imeskelemään ihan minkä tahansa Mamman varpaita. Ja että tämä vapaus on myös ministereillä.

Näitä taustoja vasten on jotenkin vaikea ymmärtää köhäämistä tässä asiassa. Ilmeisesti Suomi on edelleen niin monokulttuurinen yhteiskunta, että jo pelkkä vihjaus muiden uskontojen kuin evankelis-luterilaismaustetun kristillisyyden olemassaolosta saa mopon pärähtämään käsistä.

Minkähänlainen hälinä syntyisi, jos ministeriksi Suomessa pääsisi ihan oikeasti jotakin muuta uskontoa tunnustava ihminen? Tai edes Euroopan ulkopuolella syntynyt, kuten naapurissa?

Posted by Kari at 12.12.04 20:09

Comments

Joo. "Suomi on yhtä aikaa valju ja räikeä" oli hieno summaus Ilkka Malmbergilta.

Jos vain seuraavassa uutisessa sanaan "lahko" saisi vielä jotenkin yhdistettyä "nännit".

Posted by: anu at 13.12.04 01:10

Tahtoisin kieltää lööpeistä seuraavat ilmaisut: salarakas, nuori blondi, kohumissi ja lahko.

Lööpit jos mitkä ohjaavat stereotyyppiseen ajatteluun.

Posted by: Mindy at 13.12.04 09:16

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)