« Peliarvosteluja kulttuurisivuille | Main | Työtä visualistille »

joulukuu 20, 2004

Radio Cipramil

Sattuneesta syystä olen viime aikoina autoillut ahkerasti väliä Helsinki-Mäntyharju. Ei siinä sinänsä mitään, nelostie vetää suhteellisen joutuisasti. Minun ongelmani on radio.

Ainoa pääkaupunkiseudulla kuuntelemani asema eli Radio Helsinki lakkaa kuulumasta viimeistään Järvenpäässä ja pian sen jälkeen nuupahtaa ykkösvaihtoehto eli Yleq. Tässä vaiheessa veivataan esiin Groove FM, joka häipyy kuuluvista pian Lahden jälkeen. Kriisi alkaa.

Ensimmäiseksi voi yrittää Ylexiä, jota voi hyvällä tuurilla kuunnella puolen tunnin ajan, ennen kuin savolaisuuttaan peittelevät jyväskyläläismiesjuontajat ja nasaaliuttaan celebreittaavat naisjuontajat räjäyttävät kärsivällisyyden. Jos Ylen Ykköseltä tulee urkukoraalien sijaan järkevää puheohjelmaa, voi sitäkin kuunnella, mutta mieluummin haluaisin jotain keski-ikäisille suunnattua jazzpoppia.

Sitä ei ole, joten joudun arpomaan Radio Suomen (muuten hyvä mutta humppaa), Suomipopin (muuten hyvä mutta humppaa ja kauheita mainoksia), Iskelmäradion (muuten hyvä mutta humppaa ja kauheat jinglet) ja, tämä on traagista, Radio Novan välillä.

Radio Nova on saatanasta. Radio Novassa kaikki juontajat puhuvat "sulle" ja niillä on jollakin pirullisella plastiikkakirurgisella operaatiolla väännetty, juontoäänessä kuuluva hymy päällä koko ajan. Kaikki on mukavaa, iloista, rentoa ja hauskaa. Jos Radio Nova olisi ihminen, olisi sillä ihmisellä Citalopram-tippa ranteessa, kivat Tommy Hilfiger -vaatteet ja 80-luvun lopulta alkava levykokoelma. Hän asuisi Espoossa labradorinnoutajavaimonsa kanssa.

Posted by Kari at 20.12.04 11:57

Comments

Olin yhden lukuisista välivuosistani töissä telakalla rakentamassa laivoja. Ainoa radiokanava jonka signaali oli tarpeeksi vahva läpäisemään kaiken teräksen oli Nova.

Kokemus oli melko raskas. Vaihdoin Nova-vapaaseen työhön josta maksettiin neljänneksen huonompaa palkkaa.

Posted by: oo|oo at 20.12.04 12:30

Pistänpä paremmaksi. Suoritin joitakin vuosia sitten varusmiespalvelusta. Nuorten miesten viihtymistä edistämään oli ohjesäännössä sallittu radion kuuntelu tuvassa, varsinaista palvelusaikaa lukuunottamatta. Muutama tupakaveri viritteli radion aukeamaan kuudelta, komppanian herätysaikaan siis.

Arvatkaapa vaan, mitä kanavaa nuo isänmaan toivot halusivat kuunnella.

Aivan. Novaa. On hyvä, että rynnäkkökivääriä ja panoksia ei säilytetä tuvassa sängyn vieressä.

Vieläkään ei pysty Novan tunnareita tai juontajia kuulemaan ilman välitöntä vihareaktiota.

Posted by: Radio Free Benzodiazepin at 20.12.04 13:20

Nova on - kuten hyvin tiedätte - ärsyttänyt myös minua lukuisten vuosien ajan. Vielä ärsyttävämpää on Novan kaikkitietävät työntekijät, joiden juttuja voi lukea uutisryhmistä aina ajoittain. Tottahan se on, että Nova on paras asema, kun suurin osa kansasta sitä kuuntelee.

Eikö, jätkät!

Jätkät?

Posted by: Julius at 20.12.04 17:36

Niin, ja arvatkaapa mitä tapahtui töissä, kun muutamat meistä ilmoittivat radiota luukuttaville, etteivät kaikki todellakaan kestä henkisesti jatkuvasti ympäri pyörähtävää soittolistaa ja idioottimaisia juontajia. Vuoden mykkakoulun jälkeen kaikilla on nyt kuulokkeet ja jonkinlainen musiikkisoitin mukana. Hyvä näin.

Posted by: Julius at 20.12.04 17:42

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)