« Jälkiaaltoja | Main | Minuuttia per kuollut »

joulukuu 30, 2004

Nyt listoja sorvataan

Juuri kun olin ehtinyt paheksua syyttelyä, alkaa mielessäni itää tarve syyttää. Ulkoministeriön virkamies kertoo kertoo aamun Hesarissa(€), että UM "harkitsee" nimilistojen julkaisua. Harkitsee? Nyt? Eikö olisi pitänyt harkita ja ennen kaikkea toimia jo pari päivää sitten?

Onko ihan totta laitaa, että uhrien ja selviytyneiden omaiset ovat tällaisessa tilanteessa yksityisten ihmisten toiminnan varassa? Toiminta on tietenkin pyyteetöntä ja ehdottoman kannatettavaa ja tyypeille mitskut, ylennys reservissä ja kutsu Linnaan ensi vuonna, mutta silti.

Meinaan, kun resursseja olisi. Pääesikunnan tutkintaosastolta lerppahatut voisi komentaa oikeisiin töihin. Tusinalle miehelle läppäri ja satelliittipuhelin kainaloon, Phuketin liput käteen ja kahlaamaan sairaaloita ja kokoontumisasemia ja tekemään niitä listoja. Niin voisi tehdä, jos tahtoa olisi, eikä edes maksaisi paljon.

Päivän hyvä uutinen oli, että tietosuojavaltuutettu ei aio puuttua Sukellus.fi:n nimilistoihin, vaikka ne laittomia ilmeisesti ovatkin. No, puuttuminen olisikin ollut naurettavaa.

Sillä aikaa toisaalla: STT kokoaa tsunami-uutiset karulle, mutta nopeasti latautuvalle sivulleen. Sivu lienee yleiskäyttöinen suurten uutistapahtumien "sotasivu". Tähän viittaa ainakin sivun ytimekäs osoite, www.stt.fi/kriisi.

Posted by Kari at 30.12.04 11:10

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)