« Ystävämme sinisissään | Main | Avoin kirje Tomra Oy:lle »

marraskuu 22, 2004

Ystävällisesti pyydämme teitä painumaan hevon kuuseen

Janne ja Outi ovat kyllästyneet trollaamiseen ja muuhun kiusaamiseen. Ymmärrän kyllä. Erityisesti Outin blogissa on pohdittu keinoja tällaiseen reagoimiseen, siis jonkinlaista tapaa, jolla osoitettaisiin kusipäälle, että hänen käytöksensä ei ole toivottavaa.

Keinojahan on. Teknisestä laarista IP banning voisi joissakin tapauksissa toimia, mutta kun on ne dynaamiset IP-osoitteet. Ja esimerkiksi koko Soneran avaruutta ei viitsisi jonkin kusipään takia asettaa kieltoon.

Nördehtävä tapa olisi kehittää jokin "humaanin bloggaamisen koodi" ja sille näpsäkkä pikkubanneri, jonka jokainen koodiin sitoutuva voisi peistata navikkoonsa. Visuna vaikka keskisormieleen yli vedetty pysäköintikieltosymboli. On niitä, meinaan, turhempiakin bannereita ripoteltu pitkin sivujen vasempia laitoja.

Tai sitten vittuilijan voi halata kuoliaaksi. Vittuilevan bloggaajan kommenttiosaston voisi floodata "Rauhoitu, sinua rakastetaan" -tyyppisillä viesteillä. Tämä tosin vaatisi gandhi-tason lähimmäisenrakkauskapasiteettia ja sen, että se vittuilija bloggaa.

Posted by Kari at 22.11.04 13:08

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)