« Internet tietää kaiken | Main | Olennainen esiin »

marraskuu 09, 2004

Tänään televisiossa

Muistute teille, mussukat: Kari Haakana Show TV1:ssä klo 18.40. Jostain syystä ohjelma on merkitty joihinkin ohjelmatietoihin toisella nimellä, mutta katsominen kannattaa.

Itse pelaan sulkapalloa tuohon aikaan, joten ilkikuriset tekstiviestit ja sähköpostit tarkastetaan vasta hyvän aikaa lähetyksen jälkeen.

Posted by Kari at 09.11.04 08:16

Comments

Näin haastattelusi lyhyenä pätkänä uusintana. Mielenkiintoinen näkemys Windowsin ja Linuxin vastakkainasettelusta. Väitit, että ero johtuu vain MS:n markkinointimuskelista.

Kyllä Linuxiakin markkinoidaan. Sen puolesta huutaa jatkuvasti laaja toimittajakuoro ja Linuxia käsitellään medioissa (myös Tietokoneessa ja erityisesti ITviikossa) hyvin silkkisillä hankisikkailla. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että toimittajilla itsellään ei ole käytännön kokemusta Linuxin käyttämisestä. Mutta koska se ei ole Microsoftin ohjelma, on sitä hyvä puolustaa ja kehua.

Posted by: Ossi at 11.11.04 18:17

Referoit haastattelua ilmeisen tarkoitushakuisesti väärin.

Johanna summasi jossakin vaiheessa Windowsin Linuxia suuremman suosion tärkeäksi syyksi sen, että Windows ehti ensin; sillä on siis etabloitunut käyttäjäkunta. Vahvistin tämän ja sanoin, että sen lisäksi Microsoft markkinoi tuotettaan voimakkaasti. Lisäksi sanoin toisessa kohtaa haastattelua, että suuret laitevalmistajat eivät asenna Linuxia koneisiinsa.

Toimittajien kirjoituksia alan lehdistössä en oikein osaa pitää markkinointina sanan varsinaisessa mielessä enkä ainakaan siinä mielessä kuin itse asiasta haastattelussa puhuin. Silkkihansikkaita en itse ole kummassakaan lehdessä nähnyt. Lukijapalaute Linux-asiassa antaa ymmärtää hansikkaiden olevan jotakin aivan muuta materiaalia.

Tiedän monien toimittajien ja alan lehtiin kirjoittavien käyttävän Linuxia, joten ruusuiset käsitykset tuskin ovat yksin tästä johtuvia.

Posted by: Kari at 11.11.04 20:21

Vastaavasti taas monien mielestä Microsoftia käsitellään liian lempeästi. Siitäkin jaksetaan valittaa, että jokaista lisälaitetta tms. ei testata myös Linuxissa.

Minä tyydyn toteamaan diplomaattisesti, että toimittajilla on opittavaa paljon sekä Linuxin hyvistä että huonoista puolista. Suurimmalla osalla kuitenkin on vähän tai ei lainkaan omia kokemuksia Linuxista.

Itse olen asentanut kotiin yhden Mandrake-kokoonpanon ja se toimi niin kauan kuin KDE jaksoi käynnistyä. Sitten tuli joku komentokehoitteeseen pysäyttävä virhe ja käynnistin uudelleen koneen. Sama juttu seuraavalla käynnistyksellä. Ilkeä toimittaja olisi tältä pohjalta tehnyt Linux on vaikea -tyylisen jutun, mutta minä en halunnut omien vähäisten taitojeni takia lähteä vetämään johtopäätöksiä. Ihan sama kun voisi tapahtua Windowsissa. Sinne vain olen saanut jo perheen ensimmäisestä PC:stä ja yläasteesta lähtien "selviytymiskoulutuksen".

Minusta on tervettä toimittajilta ja monilta muilta osapuolilta myöntää, että Linux-osaamisesta on pulaa, mikä näkyy molemmin puolin uutisoinnin ja sen kommentoinnin tasossa.

Posted by: Tero Lehto at 13.11.04 14:51

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)