« Tulihan se sieltä | Main | Presso pihtaa »

marraskuu 06, 2004

Pressoa kuppiin

Kauppalehti-organisaation uusi tuotos Presso on ollut yllättävän hyvä. Yllättävän hyvä siis sillä tavalla, että Kauppalehdeltä en olisi odottanut tällaista lehteä. Kauppalehti ja kilpailijansa Taloussanomat ovat nimittäin niin puuduttavia tuotoksia, että vapaaehtoisesti niitä ei lue proverbiaalinen Erkkikään.

Presso ei puuduta. Nykyään muodikasta säläjournalismia (noin 200 sanaa sisältäviä laatikoita, joissa on paljon graafisia nostoja, plussia ja miinuksia ja muuta hubaa) on paljon: jokaisella toimittajalla näyttää Pressossa olevan oma tällainen karsinansa. No, eivät ne lukemista haittaa.

Aiemmin Liken ilmaislärpykässä vaikuttanut Markus Ånäs jatkaa Pressossa ainakin vielä kevytgonzoilua: uusimmassa numerossa sankaritoimittaja testaa erilaisia ravintorasvoja voista kookosrasvaan.

Kevyt deja vu on tykyttänyt takaraivossa kahden numeron lukemisen jälkeen. Mikä tästä oikein tulee mieleen? Sitten se napsahti: Uusi Suomi! Siis se noin viimeiset puoli vuotta, jona aikana lehden kulttuurisivuillakin oli jotain elämää. Toivottavasti Presson kohtalo on valoisampi.

Posted by Kari at 06.11.04 19:17

Comments

Sanoisin, että Kauppalehti veti tässä TalousSanomia 6-0. TalSan uusi lauantailiite on nimittäin tylsä kuin se päälehtikin. Minulle tuo läpyskä tulee kotiin, kun yritän IT-juttujen lisäksi pysyä ajan tasalla talouspuolesta.

Vaan en ole silti lehteä vaihtamassa. Kauppalehdessä on nimittäin aika merkittävä osa lehdestä autoasiaa ym. teemajuttuja, jotka eivät minua liikuta. Tämä on siis puhdas kohderyhmäkommentti.

Posted by: Tero Lehto at 13.11.04 14:55

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)