« Tyttö.org | Main | Mut mä en kerro! »

marraskuu 29, 2004

Otetaan ensin kaksi metriä raakalautaa ja pari naurista

Mikael Fränti, tuo elokuva- ja tv-kritiikin ...ääh,te kaikki tiedätte Mikael Fräntin. No mies kuitenkin kirjoitti tänään kolumnissaan FST:n Strömsö-ohjelmasta. Ja oikein kirjoitti. Siinä on nimittäin hypnoottinen ohjelma.

Minä en ymmärrä miten ne sen tekevät. Suomenruotsalaisella vaivattomuudella, keveydellä ja kaikenylittävyydellä mysighetillä tässä ohjelmassa uudistetaan puutarhaa, tehdään salaattiottimia, opetellaan huuliharpunsoittoa ja järjestetään, tietenkin, iloisia juhlia.

Ei kerta kaikkiaan ole mahdollista, että mikään Ylen suomenkielinen yksikkö saisi aikaan näin leppoisan, mutta silti svengaavan ohjelman.

Mutta mistä ihmeestä johtuu, että minun mielessäni kiertää visio siitä, millainen olisi Strömsön pronoversio? Ei, älkää vastatko tuohon. Se tulisi varmaan joltakin hämärältä kaapelikanvalta joskus puolenyön jälkeen ja sitä juontaisi Arman Alizad. Nykyisen Strömsön tunnusmusaa voisi käyttää siinäkin, on se niin vekkuli.

Posted by Kari at 29.11.04 09:04

Comments

Strömsö on oopiumia kansalle. Se on vaarallinen ohjelma ... ja silti se tulee aina katsottua. Miksi?

Posted by: Schizo-Janne at 29.11.04 10:50

Siksi, että kaikki on siinä niin hauskaa, itsestään selvää ja vaivatonta! Eikä kukaan suhtaudu lankuista ja nauriista askarreltuihin hupsutuksiin totisen itsekriittisesti... Muistan erityisellä mielihyvällä itse valettua kynttilänjalkaa, joka muistutti pientä betoniporsasta. Ja silakkalaatikkoa, jossa oli anjovista, punajuuria, omenaa ja anjovista ... janssonin kiusaus meets rosolli.

Voimme vain kuvitella, mitä tapahtuisi, jos vieraana olisi jokin empaattisen ryppyotsainen suomenkielinen toimittaja. "Miltä sinusta tuntuu soittaa huuliharppua? Siitähän aina puhutaan vähemmistöjen harrastuksena. Eikö yhtään hävetä ottaa sitä soitinta esiin? ...Yleisö voi nyt äänestää, pitävätkö he huuliharpun soittoa mielekkäänä harrastuksena. *Kuka* vastasi kyllä?"

Posted by: Riitta at 30.11.04 15:18

Kyllä tämä ryppyotsaisuus onnistuisi aivan hyvin myös esimerkiksi FST:n 360*-ohjelman toimittajalta. Siitä ohjelmasta on hauskuus ja vaivattomuus kaukana! Tuosta silakkalaatikosta olisi varmaan kaivettu esille, miten surullisissa oloissa ne silakkaparat ovat joutuneet elämään...

Posted by: Kari at 30.11.04 15:39

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)