« Suurin suomalainen on tieteski se pisin! Vitsi! Tajuutsä? Pisin on niinku suurin! Hehe! | Main | Kasvavan medianäkyvyyden siunauksellisuus »

marraskuu 03, 2004

Kirjoittajanne avautuu ylipitkästi Ylestä

Metro-lehden kolumnisti Tapio Liinoja vääntää tänään muun muassa Suurin suomalainen -kilpailusta. "Mitä johtopäätöksiä voimme kisasta noin yleensä vetää? Sellaisia, että jos Yleisradio ei saa tuhlattua vähiä rahojaan digiuudistuksiin niin sitten rahaa ja ohjelma-aikaa tärvätään kisailuihin, joiden formaattia on hankala ruveta kauppaamaan".

Tärväämään? Minusta tämä SS-skaba on todella selvästi Yleisradion julkinen palvelu -ideologian mukainen. Herää nyt Tapio (ja muutkin pahvit): eihän se skaba ole siinä se pointsi, vaan se, että skaban varjolla päästään tekemään hyviä historia-aiheisiä dokumentteja! Skaballa saadaan ihmiset sitoutumaan ohjelmaan ihan eri tavalla kuin siinä tapauksessa, että olisi vain ilmoitettu, että me tehdään täällä Pasilassa nyt kymmenosainen dokkarisarja työnimellä "Rakastetuimmat kipsipäämme". Get it?

Vähän Tapiolta kuulostavia mielipiteitä kuulee säännönmukaisesti SanomaWSOY:n ja Alma Median napamiehiltä (ja molemman leirin iltapäivälehtien wannabe-napamiehiltä). Ei astianmausta puhettakaan; vaatimukset Ylen ohjelmatuotannon alasajamisesta (armollisesti ehkä rajataan uutiset ja kuuromykkäsokeiden kolttalesbojen erikoisohjelmat alasajon ulkopuolelle) eivät tietenkään mitenkään liity oman yhtiön liiketoiminnan kasvumahdollisuuksiin vaan ihan veromarkkojen järkevään käyttöön. Right.

Mitä Ylen sitten pitäisi tehdä?

Minä tiedän, minä tiedän, kysykää minulta!

Kiitos. Ylen pitäisi ryhtyä tekemään pelkästään Ylen mainontaa. Se on parasta kamaa, mitä Yle on tehnyt ikinä!

Nimittäin.

Oletteko nähneet sen Hyvät matkakumppanit -mainoksen? Sen, jossa Samuli Edelman kertoo, miten pitäisi elämä elää? Jumangegga! Ensimmäisen kerran mainoksen nähdessäni olin monttu auki ja toisella kerralla olin itkeä ääneen, oli se sen verran vaikuttava pläjäys. Mutta minä olenkin herkkä mies.

Toinen vastaava oli se SS-studion tullut musiikkivideonomainen pätkä, jossa kiitettiin erilaisia suomalaisia. Monttu on auki vieläkin. Miksei näitä pätkiä ole pantu verkkoon?

Posted by Kari at 03.11.04 10:57

Comments

Se Hyvät Matkakumppanit -pätkä on aivan uskomattoman hieno veto Yleltä. Reaktioni oli aivan samanlainen kuin teikäläiselläkin.

Ja minäkin haluan pätkän verkkoon.

Posted by: Merten at 03.11.04 12:06

Sie Kari tunnut saaneen aivan uutta virtaa piuhoihin sitten bloggaajien pikkujoulun! :-D Eivät menneet kekkerit hukkaan!

Ja muuten peesaan edellistä kansalaista mielipiteineni.

Posted by: Marjut at 03.11.04 12:26

"Pädetäkseen" ? Jessus mun kiältäin.

Posted by: Mindy at 03.11.04 12:28

Kääks, ihan varmana kirjoitin hienon kommentin, jota hienosti kommentoin tuossa edeltävässä, mut nyt se aikaisempi on häviksissä.

Niin sitä minä vaan jaksan toistamiseen jauhaa, että hienohan se "Matkakumppanit" oli, mutta samalla idealla ja fiiliksellä toteutettiin aikoinaan Baz Luhrmanin Sunscreen, mistä MTV:lla pyöri upea musavideokin.

http://www.lyricsdownload.com/baz-luhrman-sunscreen-speech-lyrics.html

Ja kirjotin Liinojastakin, mutten jaksa toistaa.

Posted by: Mindy at 03.11.04 12:32

Hyvät matkakumppanit. Ylimääräinen virtani johtui varmaan kahvista, mutta kyllä se ohi menee.

Sunscreen on uusi tuttavuus, mutta kieltämättä tyyli on hyvin samankaltainen.

Posted by: Kari Haakana at 03.11.04 12:49

Samuli Edelman oli vain äänessä, teksti oli Mainostoimisto Bobin. Ja juu, kun se tajuntaani ensimmäisen kerran tarttui, aloin minäkin kuunnella ja katsoa, että mitäs tämä onkaan...

Kuinkahan räkäistä naurua siellä Bobissa kuultiin tuota tekstiä herkisteltäessä...

Posted by: Jarmo at 04.11.04 16:07

Jarmo! Älä pilaa lapsenuskoani kyynisyydelläsi!

Posted by: Kari at 04.11.04 17:50

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)