« Ystävällisesti pyydämme teitä painumaan hevon kuuseen | Main | Tomra tomerana »

marraskuu 23, 2004

Avoin kirje Tomra Oy:lle

Heipat!

Kuinka pyörii siellä Tomrassa? Oletteko käyneet pulloautomaattimessuilla viime aikoina? Kiva.

Minulla oli ihan asiaakin. Asia koskee valmistamaanne automaattia nimeltä Tomra Bravo, tarkemmin ottaen sen varianttia Tomra Bravo P37.

Tällainen töötti on nimittäin asennettu lähikauppaani Helsingin Koskelantiellä. Käytän tätä tuotettanne useita kertoja viikossa. Tai siis yritän käyttää, mutta käyttö tyssää siihen, että automaatti ei toimi.

Itse asiassa on niin, että joka kerta käydessäni lähi-Alepassani, joku kaupan tädeistä puuhaa jumiutuneen automaatin kanssa. En liioittele, mutta toistan: joka kerta. Automaattityö ei vaikuta erityisen mukavalta: osittain rusentuneiden bissetölkkien kalastelu Bravo P37 pylpyröiden välistä on epäergonomista, epäkiitollista ja, tässä tulee clue, epätuottavaa toimintaa.

En tiedä, mitä John Alepa on näistä automaateista maksanut, mutta epäilen, että liikaa, sillä automaatit eivät tunnu tekevän yhtään mitään. Työn tekevät myyjät. Tulisi todennäköisesti halvemmaksi palkata yksi ihminen Koskelantien Alepaan pelkästään ottamaan vastaan pullopalautuksia. Tai niin siis itse asiassa on tehtykin, mutta tämän pullovastaavan hommiin on todennäköisesti sälytetty myös muita trivialiteetteja, kuten kassalla oloa, hyllyjen täyttämistä ja mitä sitä on. Mutta näitä hommia hän ei ehdi tehdä, koska se halvatun Bravo P37 työntää hihnaltaan niitä tölkkejä aivan minne sattuu.

Ehdotan seuraavaa.

1. Myyntipäällikkönne, joka on diilin Alepan kanssa closannut, tulee viikoksi töihin Koskelantien Alepaan. Päällään on hänellä neonvärinen liivi, jossa lukee "MINÄ MYIN TÄNNE PULLOAUTOMAATIN". Kaupan asiakkaat ja myyjät kertonevat hänelle mielellään mielipiteensä Tomra Bravo P37:stä. Myyntipäällikkönne työhön Alepassa kuuluu automaatin käyttö.

2. Raijaatte sen rojun Ämmässuolle ja asennatte uuden, toimivan automaatin.

3. Annatte Koskelantien Alepan työntekijöille, jotka ovat kuukausikaupalle romplanneet toimimatonta laitettanne ja ottaneet vastaan asiakkaiden valituksia, ainakin konkkupullon/pää. Ainakin.

4. Kerrotte terveisiä laitteen suunnittelijälle, joka lienee aiemmin suunnitellut venäläisiä ydinsukellusveneitä, että laitteessa on muutamia rakenteellisia ongelmia, jotka näyttävät liittyvän syöttöaukon takana oleviin kuljetushihnoihin. Tämän päättelimme eilen naapurin insinöörin kanssa, kun vietimme rattoisan vartin yhteensä kahdeksaa pulloa palauttaessamme.

Ei minulla muuta.

Ystävällisin terveisin,

Kari Haakana

Posted by Kari at 23.11.04 10:18

Comments

Noissa se bissetölkin asettelu on niin helvetin tarkkaa, että aparaatti suostuu armeliaasti huolimaan tölkin. Viivakoodi vasemman yläviiston suuntaan tismalleen oikeassa kulmassa niin saattaa ehkä nielaista rahan arvoisesti.

Ei luulisi tölkinsyöntikoneen tekemisen olevan niin pirun vaikeaa.

Posted by: b. at 23.11.04 12:43

Tämä on sen verran kehittyneempi malli, että se pyörittelee pulloa/tölkkiä aukon suulla niin kauan, että laser lukee viivakoodin. Ongelmat alkavat tässä mallissa sen jälkeen eli tölkin/pullon ohjaamisessa säiliöön.

Eilen todistin, kuinka kaupan kassa suoritti laitteelle ensin jamesherriot-tyylisen sisätilatutkimuksen syöttöaukkoon väärältä puolelta. Kun tämä ei toiminut, avattiin laite (softa näytti olevan puolipirullisessa vaiheessa eli versiossa 3.3.3), poistettiin tölkkipussit ja mentiin *kyykyssä* laitteen alla olevaan tyhjään tilaan, jossa a) kerättiin hihnalta lattialle pudonneet hylsyt ja b) poistettiin väärin kuljetushihnoille jääneet tölkit. Tämä toistettiin jokaisen tölkin jälkeen, koska hihnat eivät suostuneet toimimaan kunnolla.

Posted by: Kari at 23.11.04 13:57

oi jumpe, meillä Porvoonkadulla ihan sama juttu. Nyt ne ihmettelee vielä sitä, kun mä vien ne Ihmissuhteen tyhjät bissetölkit sinne, miksi nauran hysteerisesti odottaessani vuoroani takahuoneeseen manuaaliseen pullonpalautukseen Tomran tökkiessä...

Posted by: Tiina Kaarela at 23.11.04 14:21

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)