« Itsesensuuri | Main | Uutiskatsaus »

lokakuu 13, 2004

Kybersuomettumista

Minusta on jokseenkin kiusallista tämä "tshetsheenikapinallisten" web-palvelusta syntynyt kohu. Ensinnäkin se, että Moskovasta lähetetään kaikenmaailman nootteja, joissa kerrotaan, minkälaisia web-sivuja suomalaisilla palvelimilla ei saa olla. Perskuta: meillä täällä ei ole sensuuria. Jos jotakuta hermostuttaa jonkin web-sivun sisältö, niin siitä vaan oikeuteen! Viranomaisiin nojailemalla mitään palvelua (joitakin poikkeuksia lukuunottamatta) ei saa suljetuksi.

Tai siis ei saisi saada. Nyt kuitenkin suojelupoliisista (muistattehan, tämä on se taho, jolla on aiemminkin ollut ns. lämpimät välit Kavkazcenter-jupakassa mukana olleeseen TeliaSoneraan) oli soitettu ko. sivujen ylläpitäjälle ja "keskusteltu yleisellä tasolla" sivuista. Jonka jälkeen ylläpitäjä oli sulkenut ne "vapaaehtoisesti".

Myönnän, olen vellihousu. Jos salainen poliisi soittaa minulle ja haluaa "yleisellä tasolla" keskustella jostakin toiminnastani, kuuntelen aika herkällä korvalla. Voi olla, että index.html tyhjenee keskustelun seurauksena.

Ja sitten kirsikkana annoksen päällä Suomen pääministeri kiittelee tv-uutisissa suomalaisten viranomaisten toimintaa tässä asiassa. Meininki oli Vanhasen mukaan "perusteltua, oma-aloitteista ja nopeaa". Venäläisetkin ovat tyytyväisiä.

No, tällainen 70-lukuretroilu on kai nykyään muodikasta.

Linkkibonus: Google Newsin kokoelma Kavkazcenter-saittia käsittelevästä uutisoinnista.

Posted by Kari at 13.10.04 10:02

Comments

Olen miettinyt ihan samaa. En koskaan ehtinyt nähdä mitä niillä sivuilla oikeastaan oli. Oliko se vihaista terroristien sodanlietsontaa ja kehotuksia tappamaan venäläisiä, vai kenties jotain tärkeää informaatiota epätoivoista kapinasotaa valloittajia vastaan käyviltä itsenäisyyssisseiltä...

Kumpi näistä osapuolista ylipäätään on tällä kertaa hyvä ja paha?

Näköjään infoa on kyllä muuallakin... http://www.kolumbus.fi/suomi-tshetshenia-seura/

Posted by: Kenneth Falck at 14.10.04 10:33

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)