« Keitä te ootte? | Main | Pornoa syliin »

elokuu 09, 2004

Mutta miksi?

Jarmo kyselee kommenttiosastolla bloggaamisen motivaatiota: miksi blogeja perustetaan ja päivitetään. Omalta kohdaltani voin kertoa ainakin sen, että tämä on hauska tapa tutustua fiksuihin ihmisiin (esimerkit 1, 2 ja 3), joiden kanssa en muuten olisi millään tavalla tekemisissä. Lisäksi blogi toimii perinteisen päiväkirjan, jollaista en ole koskaan jaksanut pitää, korvikkeena. Nämä nyt noin aluksi.

Muiden suomalaisten bloggaajien motivaatioita voi kurkistella esimerkiksi Pinserin Blogiwikin yksittäisten blogien esittelyteksteistä, joissa monet kirjoittajat kertovat syitään moiseen syntiin. Ja BlogiWikistä löytyy myös vastauksia Jarmon alustakysymykseen.

Posted by Kari at 09.08.04 12:47

Comments

Kiitos. Myös minusta yksi keskeisimmistä syistä kirjoitusmaniani tyydyttämisen lisäksi on arvokkaat ihmiskontaktit. Justin Hall on muistaakseni sanonut, että vaikka hän ei ole mikään varakas, niin hän on nettitoimintansa ansiosta tavannut tuhansia mielenkiintoisia ihmisiä.

Mitä luultavammin tuo on yksi niistä asioista, joita ei voi rahalla ostaa. Rahalla voi kuitenkin ostaa kaikkea muuta jännää ...

Posted by: Schizo-Janne at 09.08.04 18:14

Niin. Luulin kirjoittavani itselleni, mutta huomaan silti hihkuvani innosta kävijälaskureita tutkaillessani.

Ja teksteissään voi antaa itsestään järkevän ja rauhallisen mielikuvan, ei käytä täytesanoja kuten niinku puheessa niinku, eikä hölötä liikaa ja niinku antaa tilaa kappalejaolla että mukamas puhuisi vähän mutta viisaasti. Ja ettei eksyisi aiheesta toiseen ja kävisi kaikki tuntemukset läpi et maha kurnii ja kohta täytyy mennä pissalle hei.

Posted by: Mindy at 10.08.04 08:37

Kävijälaskurit ja top-listat eivät ole ainakaan allekirjoittaneen suosiossa, mutta nämä ihan vahingossa syntyneet ihmiskontaktit kyllä. Ylipäätäänkin sosiaalinen verkottuminen blogosfäärissä olisi äärimmäisen mielenkiintoinen tutkimuksen kohde...

Posted by: Marjut at 11.08.04 12:36

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)