« Ei tule ei | Main | Ja nyt jotakin aivan muuta »

elokuu 12, 2004

Gillmorin haastattelu Wiredissä

San Jose Mercury Newsin kolumnisti Dan Gillmor on julkaissut muun muassa blogeja käsittelevän We the Media -kirjan, joka on jaossa myös ilmaiseksi (linkistä kiitokset Jannelle).

Wired on haastatellut Gillmorea. Haastattelussa mies uskoo blogien ja muiden uusien mediamuotojen (eBay, sähköiset rivi-ilmoitukset, TiVo) mullistavan perinteisen median perinteisiä ansaintamalleja.

Suomessa tämä ei vielä ehkä näy. Merkittävin mullistus täkäläisessä mediabisneksessä taitaa edelleen olla ilmaisjakelulehtien nousu.

Gillmor vaikuttaa haastattelun perusteella tolkun mieheltä. Täytynee lukea kirjansakin.

Posted by Kari at 12.08.04 10:50

Comments

Minäkin odotan innolla sitä kirjaa. Muutenkin aivan viimeaikaiset ilmiöt jenkkilässä "sosiaalisen median" (kuten sitä kutsutaan) piirissä ovat olleet aika mielenkiintoisia. Josko vaikka tännekin niistä jotain rantautuisi, niin hyvä olisi.

Posted by: Schizo-Janne at 12.08.04 12:35

Itse ihailen Gillmoressa ja kaltaisissaan kykyä innostua tällaisista asioista. Blogit ja muut ovat minusta *ihan kivoja* asioita, mutta minulta puuttuu ilmeisesti joku geeni tai muu nippeli, jonka avulla niistä tulee "mullistavia" ilmiöitä.

Ja jotenkin tässä blog-sosiaalinen media-jne -ilmiössä on havaitsevinaan samoja ilmiöitä kuin siinä kuuluisassa uusmediassa muutama vuosi sitten...

Posted by: Kari at 12.08.04 13:23

Tietenkin näissä ilmiöissä on aina hypetystä. Mutta kyllähän tuo "uusmedia" hömpötys piti sisällään ihan oikeasti mullistavia juttuja. Kymmenen vuotta sitten en olisi tullut edes ajatelleeksi, että pitäisin jotain julkista "päiväkirjaa" ja kohtaisin ihmisiä "virtuaalisessa maailmassa".

Mutta kyllä siinä oli skeidaakin enemmän kuin riittävästi. Mutta tuntuu siltä, että aina pitää hypettää aivan tajuttomasti ja sitten pölyn laskeuduttua katsotaan mitä jäi jäljelle. Hypetystä voisi pitää jonkinlaisen sosiaalisen aivoriihenä. Tai jotain sinnepäin.

Minä kannatan hypetystä (mikä ei tarkoita sitä, että uskon siihen ...).

Posted by: Schizo-Janne at 12.08.04 15:11

Kai Suomessakin nyt "joku" on, joka uskoo/sanoo uskovansa ko. uusien mediamuotojen "mullistavan perinteisen median perinteisiä ansaintamalleja". Mutta onko siis jossain muualla nuo ansaintamallit todella mullistuneet? Niin että näkyy? (Kun Suomessa ei näy.)

Posted by: jal at 13.08.04 15:37

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)