« Merkittäviä ongelmia | Main | K-18 »

kesäkuu 08, 2004

Spåratietoa tekstarilla

HKL on näemmä aloittanut kännykkäpalvelun, jolla voi saada tietoa spårien ongelmista. Jos 3T:tä ei näy, pitää siis lähettää tekstiviesti INFO numeroon 16246. Paluupostissa saa sitten joko tiedon, että 3T nojaa Stokkan kulmaan tai että kaikki on kunnossa.

Right. Fiksuinta olisi tietenkin, että tämä tieto olisi kaikkien saatavissa siinä spårapysäkillä ilman puhelinta. Infotaulu kertoisi seuraavan vaunun tuloajan tai sen, että Skitson organisoima blogimiitti on pysäyttänyt kaiken raitiovaunuliikenteen Sturenkadulla. Huono puoli tietenkin on, että tämä maksaa. Kun HKL:n ydintehtävä on kuitenkin kuljettaa ihmisiä eikä jakaa tietoa ihmisten kuljettamisesta, niin onhan se ymmärrettävää, että tästä lisäarvotiedon välittämisestä halutaan rahaa tai ainakin kulut peittoon.

Kännykkäpalvelu on siis sinänsä jees, mutta sen muoto on ongelmallinen. Tuollaisen palvelun pitäisi tietysti olla push-muotoinen, vaikkapa samaan tapaan kuin esim. YLEn uutishälytys. Rekisteröitymällä palveluun käyttäjä saisi tiedon häiriöstä automaattisesti kännyynsä, erikseen hankalia määrämuotoisia määränumeroon lähetettäviä viestejä näpyttelemättä. Teknisesti übercool tapa olisi tietysti miinoittaa pysäkit bluetooth-tukiasemilla, jotka säteilisivät reaaliaikaista aikataulutietoa kaikille pysäkil... ai niin se hinta. Ja täytyy käydä vaihtamassa housut.

Posted by Kari at 08.06.04 12:31

Comments

Aiheesta toisessa blogissa käyttäjäpalautetta HKL:lle: http://palamaailmaani.net/blogi/?p=982

Posted by: Suviko at 16.02.08 21:03

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)