« Pohdittavaa Nokian tuotekehitykseen | Main | AY 247, sanoinko alas? Tarkoitin ylös! »

kesäkuu 20, 2004

Sä oot syöny jo viisi hattaraa!

Vastaanottaja:
Lasten Päivän Säätiö
PL 37
00101 Helsinki

Hyvä Lasten Päivän Säätiö!

Tarvitsette kipeästi palvelulogistiikkakonsulttia. Koska en tiedä, onko tällaista ammattiryhmää olemassakaan, tarjoa ohessa teille joitakin pointseja, joiden pohjalta voitte lähteä etsimään sopivaa jargoninjauhajaa. Nämä huomiot tulevat nyt ihan ilmaiseksi vuosikausien kokemuksen jälkeen. Viimeiksi kävin testailemassa konsepteja lauantaina.

Ensinnäkin: avatkaa lipunmyynti ajoissa. Kun huvipuiston laitteet ja palvelut avautuvat klo 13 lauantaina, on paikalla jo satoja ellei jopa useampi tuhat ihmistä. Mikäli näille odottajille myytäisiin lippuja vaikkapa 12.30 alkaen, olisi alkuryysis lipunmyyntipisteisiin selvästi pienempi. Lisäksi asiakastyytyväisyys oletettavasti nousisi; ainakin olisi yksi jono vähemmän. Pienten lasten isänä voin vakuuttaa teille, että jono on paha asia. En järjestä demoa, voitte mennä toteamaan asian vaikkapa ensi lauantaina avaamisaikaan.

Ja kun nyt alettiin: eikö lipunmyyntiä voisi automatisoida? Pienempi läpimenoaika, vähemmän palkkamenoja jne. Kysykää Hjallikselta, se on laskenut nämä asiat sekunnin kymmenesosan tarkkuudella omassa hallissaan (ja viihtyisä paikkapa se onkin!)

Hjalliksen hallista tuli mieleeni, että teillä alkaa olla aika ahdasta. Ymmärrän mistä tämä johtuu: joka kesä täytyy lanseerata uusi okennuksentuottaja eikä vanhoja oikein hennota siirtää Tykkimäelle. Mutta silti sanoisin, että neliöt alkavat olla aika tiukassa.

Pahimmin ongelma näkyy ns. skidislummissa (noin numero 26 Linnanmäen kartassa). Paikka muistuttaa ruuhka-aikaan läpimurtokohtaa Kannaksella -44: jalkaväkeä ja vaunuja pyrkii kahteen suuntaan, komennot eivät kuulu eikä niitä totella ja moraali on luhistumispisteessä.

Tästä huolimatta täytyy sanoa, että kivaahan siellä on. Kun Lintsille saataisiin muutama viihtyisä ravintola niiden haaleita nakkeja tarjoilevien liukuhihnojen tilalle, olisi siellä viellä hauskempaa.

Posted by Kari at 20.06.04 20:45

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)