« Minulla on matkalaukku Berliinissä | Main | Äidin bisnes kuntoon viruksella »

toukokuu 05, 2004

Osta hyvä media

Kylläpä nyt myllätään. Talentum osti WM-data Novolta pois kuleksimasta Rekry.com- ja Kurssi.com –palvelut. Ja heti perään Sanoma osti Jantonilta Uutislehti Satasen.

Sanomien liike oli monessa mielessä hauska. Aiemminhan Sanoma oli yksi Jantonin omistajista, kunnes osakkeet myytiin amerikkalaisille sijoitusyhtiölle. Jantonin osaomistajaksi Sanoma tuli, kun Sanoman ensimmäinen kokeilu bussijakelussa eli Vartti-lehti lopetettiin. Harva enää muistaa HKL:n busseissa jaettua Varttia, jonka Sanoma toi markkinoille 1997 - juuri torppaamaan nyt ostettua Uutislehti 100:aa.

Nykyään Metro on kyllä parempi lärpykkä kuin Satanen. Perushuttu eli STT:n sähkeet on tietenkin sanasta sanaan samaa kamaa kummassakin, mutta Metrossa on hyvät kolumnistit. Satasellakin oli kolumnisteja alkuvaiheessa, mutta niistä sittemmin luovuttiin, kustannussyistä varmaan. Menetys ei ollut kummoinen: Tanja Karpelan kolumnit Satasessa saivat kolmasluokkalaisten Mitä tein viime kesänä –aineet näyttämään Vuoden journalistinen teko –palkinnon ehdokkailta.

Saapa nähdä, saadaanko Sataseen omistajanvaihdoksen myötä sisältöä, joka erottaisi sen kilpailijastaan. Dynamiikka ainakin kustantajayhtiön tuotteiden välillä muuttuu, kun lasikuution ovesta tuodaan sisään lehti, jolla on pääkaupunkiseudulla enemmän lukijoita kuin Ilta-Sanomilla.

Posted by Kari at 05.05.04 14:02

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)