« Mix ax? | Main | ...ja lisäksi en osaa pilkkusääntöjä »

huhtikuu 22, 2004

Nyt listaa kansallistamaan!

Maalainen, jonka blogia luen jostain masokistisesta syystä, ehdottaa, mikäli asian oikein ymmärrän, Pinserin listan kansallistamista. Toveri Kalamuki puhuu Pinserin kommenteissa ”demokratisoinnista”, mutta kyllä Maalaisen maalailu minusta tuoksuu vahvasti juuri kansallistamiselta: hyvin pyörivä palvelu halutaan laajempaan kontrolliin yleisen hyvän nimissä.

Se, mitä tämä yleinen hyvä käytännössä olisi ja miten se kansallistamalla onnistuisi, jää Maalaisen kirjoituksessa epäselväksi. Ja jotenkin en pysty ymmärtämään, miksi Maalainen inisee Samin yksinvaltiudesta: Samihan on yksinvaltias oman saittinsa ja sen tarjoamien palveluiden suhteen samalla tavalla kuin Maalainen omiensa! Jos niihin haluaa muutoksia, niin niitä voi ehdottaa, mutta muutosten vaatiminen on daijua ja yksinkertaisesti huonoa käytöstä. Mikään ei estä Maalaista tekemästä omaa, paremmin toimivaa listasysteemiä. Mutta kuten Pinserin keskustelussa osuvasti sanotaan: ”Eiköhän kyse ole siitä samasta vanhasta ilmiöstä, että arvostelu on huomattavasti helpompaa kuin jonkin uuden luominen.”

Ja se top-lista… voi hyvää päivää! Mikä siinä on, että listasijoitusten tuijottaminen on joillekin niin mahdottoman tärkeää? Eihän kukaan blogiaan top-listaa varten pidä? Eihän?

Posted by Kari at 22.04.04 13:44

Comments

En tietenkään tarkoita sosialisoimista vaan toimivuuden parantamista. Käyttäjäjien tuntemuksia kysytään nykyään joka alalla, jopa mielisairaalassakin. Samik on luonut jotakin elämää suurempaa (siis samassa puoli-ironisessa mielessä kuin puhutaan elämää suuremmista elokuvista) Et ole analyyttinen, kun hännystelet häntä. Ei hän itse sitä edes tunnu haluavan.
Kirjoittamisen motiivit ovat jokaisen yksityisasia.

Posted by: maalainen at 22.04.04 16:04

Koska Pinserin lista on vapaaehtoisesti ja ilmaiseksi tehty ja ylläpidetty palvelu, ei sitä voi oikein verrata mihinkään asiakastilanteisiin. Kuten sanoin, toiveita ja parannusehdotuksia voi aina ehdottaa, muuten niiden muotoilu vaatimuksiksi ei ole kohteliasta tai kohtuullista.

Posted by: Kari Haakana at 22.04.04 16:22

Niin siis kirjoittamisen motiivit ovat yksityisasia mutta oman blogin tarjoamat listat ja muut härpäkkeet ovat asia, joiden toiminta pitäisi olla julkisessa kontrollissa?

Posted by: Z at 22.04.04 19:18

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)