« Duunissa tänään | Main | Lähteet framille »

maaliskuu 04, 2004

Vuoden kuvat

Minua on aiemminkin häirinnyt Vuoden lehtikuvat –kilpailussa se, että parhaiksi valitut kuvat eivät mielestäni ole kovin kummoisia kuvia. Ammattitaitoisiahan ne toki ovat; minä en saisi millään vehkeillä tuollaisia kuvia. Tekniikka on siis kunnossa.

Ilmeisesti minua vaivaa se, että ”parhaiksi” tuntuvat valikoituvan ne kuvat, joissa käsitellään jollakin mittarilla arvottaen vuoden tärkeimpiä uutistapahtumia. Näin homma toimii tänäkin vuonna: vuoden lehtikuva –palkinto meni Hesarin Markus Jokelan kuvalle ”Asemarkkinat Bagdadissa” ja vuoden uutiskuva –maininta Turun Sanomien Timo Jakosen kuvalle Tarja Halosesta ja Anneli Jäätteenmäestä.

Kuten sanottu, hyviä kuvia. Mutta eivät ne minun silmiini erotu erityisen kekseliäinä tai teknisesti erinomaisina, mitä kuitenkin odottaisin vuoden parhaaksi nimetyiltä kuvilta.

Palkittujen kimarassa on kyllä juuri kaipaamani kaltaisia kuvia. Katsokaapa vaikka samaisen Jokelan cheerleader-kuvaa, vuoden kuvituskuvaa tai vuoden urheilukuvaa. Ja liikkuvan kuvan sarjassa palkittu painireppari oli kyllä hyvin kuvattu, muistan että se pysähdytti minutkin, vaikka en Urheiluruutua yleensä jaksa katsoa.

Onnea voittajille!

Posted by Kari at 04.03.04 21:17

Comments

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)