« Suutarin jälkeläisten jalkinehuolto | Main | Rajansa kaikella »

maaliskuu 02, 2004

Kolikot tekstiviesteiksi - not

Nordea, Sampo ja Radiolinja ovat jo ties kuinka mones yhteenliittymä, joka työntää markkinoille nerokasta, pikkumaksut hoitavaa teknistä ratkaisua.

Ennustan lyhyttä ikää. Nämä "korvaamme kolikot vipstaakilla" –hommat eivät toimi siitä yksinkertaisesta syystä, että niille ei ole minkäänlaista kysyntää. Vai montako kertaa olette mananneet kassajonossa, leffateatterissa tai kahvilassa sitä, että ette pysty hoitamaan tätä kännykällä?

Lisäksi kännykkämaksut ovat teknisesti kömpelöitä. Ne vaativat aina tietynlaisen kännykän (kuten tuplasimmin Nokian ja Nordean kaikessa hiljaisuudessa lopettamassa mobiilikokeilussa), tietyn pankin tai operaattorin tai ainakin tietyn kaupan (joita on kaksi, molemmat Merikarvialla). Ja lisäksi pitää muistaa jokin määrämuotoinen tekstiviesti, joka pitää muistaa lähettää johonkin tiettyyn numeroon, kunhan ensin on muistanut siirtää pankkitililtään rahaa mobiilikukkaroon, joka… ai miten niin ei kiinnosta?

Voisin kuvitella kyllä käyttöä sellaiselle palvelulle, jossa voisin lähettää rahaa kaverilleni tekstiviestillä. Siis suoraan kaverin puhelinnumeroon tekstari muodossa "Siirto 22 euroa". Ei tarvitsisi aina säätää sulkapallovuorojen, tarjottujen kierrosten ja muiden kanssa.

Posted by Kari at 02.03.04 10:43

Comments

Mittaan aina uusia konsepteja samik-testillä, eli siis mietin tulisiko itse käytettyä tuota systeemiä.

Valitettavasti tämä mobiiliraha ei läpäise testiä. Syypäänä on tuo kolikkotili.

Minulla on jo ongelmia pitää rahaa oikeassa paikassa kahden oikean tilin välillä enkä koskaan muista nostaa käteistä rahaa. Mobiilitilini tulisi siis aina olemaan tyhjä. --> paska konsepti

Jos rahat napattaisiin suoraan oikealta tililtä, kuten pankkikortilla maksaessa, homma olisi ihan toinen. Mutta siihenkin on jo keksitty ratkaisu: pankkikortti!! :)

Posted by: samik at 02.03.04 11:37

Jossakin kokeiluissa taas kännykällä maksaminen toteutettiin jemmaamalla Electron-korteista tuttu siru kännykän kuoriin. Tämä nyt on jo jotain sinne päin, mutta miksi se sinne kännykkään pitää laittaa? Minä voisin ottaa tuollaisen implanttina käteen, käsi on ainakin aina mukana ;)

Posted by: Mikko at 02.03.04 15:34

I stumbled on this from Google and wanted to say thanks for posting

Posted by: popup killer at 25.06.04 10:51

Post a comment
Remember Me?

(you may use HTML tags for style)